تجربه‌ی استفاده از تلفن‌های همراه هوشمندی که به تازگی وارد بازار شده‌اند و پرچم‌دار کمپانی‌های بزرگ محسوب می‌شوند می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. امروز اما این امر تا حدودی به امری سخت و دشوار تبدیل شده است. نوسانات ارز و افزایش چشمگیر قیمت انواع تلفن همراه، خرید گوشی همراه جدید را به یک چالش برای علاقمندان به تکنولوژی‌های تلفن همراه تبدیل کرده است. حتی اکثریت افراد جامعه نیز قادر به پرداخت چنین ارقامی برای خرید تلفن همراه نیستند. 

در چنین شرایطی شاهد آن هستیم که کاربران بسیاری به خرید گوشی دست دوم روی می‌آورند. در شرایطی که بازار تجهیزات الکترونیکی دچار آشفتگی بسیاری شده است می توان گفت این امر یک تصمیم هوشمندانه محسوب شود. 

گوشی‌های تلفن همراه که در گذشته برای برقراری تماس‌های تلفنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند امروز به بخش بزرگی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند. این وسیله‌ی هوشمند به نوعی دستیار ما محسوب می‌شود. شما می‌توانید از یادآوری قرارها و جلسات گرفته تا دستیار ورزشی بر روی گوشی همراه خود حساب کنید. بسیاری از مدیران شرکت‌ها از تلفن هوشمند خود برای برقراری جلسات به صورت آنلاین استفاده می‌کنند. علاوه بر این، کلاس درس دانش آموزان و دانشجویان نیز در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا به صورت آنلاین برگزار می‌ شود به همین جهت تلفن همراه به یک وسیله‌ی ضروری در زندگی ما تبدیل شده است. اگر قصد خرید یک تلفن همراه جدید را دارید اما از نظر بودجه با محدودیت‌هایی مواجه هستید، می توانید با کمی گشت‌و‌گذار در میان فروشگاه‌های عرضه‌ی موبایل، گزینه‌های نسبتا مناسبی را، با توجه به بودجه، برای خرید پیدا کنید. 

در این مقاله از پایاتلکام، تمام نکاتی که باید برای خرید گوشی دست دوم باید با آنها آشنا باشید را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

قیمت گوشی دست دوم

گوشی دست دوم و هرآنچه باید درباره‌ی آن بدانید!

اگر تصمیم دارید یک گوشی دست دوم خریداری کنید بهتر است چند نکته را در نظر داشته باشید. اطلاع از این نکات می‌تواند به شما کمک کند تا گوشی مناسب و سالمی را با توجه به بودجه خود انتخاب کنید. 

هدف از خرید گوشی را مشخص کنید

می‌توان گفت مهم‌ترین مرحله پیش از خرید یک گوشی هوشمند، نو یا دست دوم، آن است که انتظارات خود از تلفن همراه را در نظر داشته باشید. اگر بدانید که برای چه مواردی قصد استفاده از تلفن همراه را دارید به سرعت می‌توانید محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید. آیا می‌خواهید با گوشی خود برای چک کردن واتسپ، تلگرام یا اینستاگرام را چک کنید؟ آیا قصد دارید از گوشی هوشمند خود برای عکاسی استفاده کنید؟ می‌خواهید با گوشی هوشمند خود بازی کنید یا اهل دیدن فیلم هستید؟ اگر پاسخ این سوالات را بدانید می‌توانید در مورد انتخاب محصول خود بهترین تصمیم را بگیرید. 

مطالعه موارد مطرح شده در این مقاله از پایاتلکام می‌تواند به شما کمک کند تا محصول ایده‌آل خود را به درستی انتخاب کنید.

دسته‌بندی گوشی‌های دست دوم بازار

در هنگام خرید تجهیزات الکترونیکی دست دوم، به‌ویژه گوشی‌های هوشمند نیاز است تا با انواع گوشی‌های دست دوم در بازار آشنا شویم. دانستن این موارد می‌تواند شما را با انواع این محصولات آشنا کرده تا در نهایت محصول مناسبی را خریداری کنید. در حال حاضر، گوشی‌های هوشمند دست دوم موجود در بازار در یکی از این سه دسته قرار می‌گیرند:

گوشی ریفر

گوشی های ریفر به گوشی‌هایی اطلاق می‌شوند که دچار ایراد فنی هستند و به همین دلیل به سازنده گوشی ارجاع داده می‌شوند. این محصولات با بازگشت به سازنده، رفع ایراد شده و مجددا به فروش می‌رسند با این تفاوت که به آنها "گوشی ریفر" گفته می‌شود. ریفر بودن یک تلفن همراه هوشمند از طریق مغازه‌دار یا کاربری که قصد خرید گوشی از وی را دارید به شما اطلاع داده می‌شود. گوشی های ریفر به لحاظ فنی فاقد ایرادات و مشکل هستند زیرا با بازگشت به سازنده مجددا مورد بررسی و آزمایش‌های کیفیتی قرار می‌گیرند. 

در برخی مواقع دیده شده که فروشندگان، گوشی‌های ریفر را با به عنوان گوشی‌های نو و با قیمتی کمتر در اختیار شما قرار می‌دهند. توصیه می‌کنیم به منظور جلوگیری از مشکلات، حتما گوشی‌های نو و دست دوم را از یک فروشگاه معتبر و با گارانتی معتبر خریداری کنید. 

گوشی با جعبه باز شده

در برخی موارد دیده شده خریدار گوشی، پس از باز کردن جعبه متوجه شده است که این گوشی مطابق میل و سلیقه‌ی او نیست و یا پس از راه‌اندازی آن متوجه شده در بدنه‌ی دستگاه مشکلاتی وجود دارد یا گوشی تلفن با مشکل فنی مواجه است بنابراین آن را به فروشنده پس می‌دهد. در چنین حالتی فروشنده قادر به فروش آن کالا نیست، از این رو این محصولات تحت عنوان گوشی اپن باکس یا گوشی با جعبه‌ی باز در بازار به فروش می‌رسند. 

این محصولات می‌توانند گزینه‌های نسبتا مناسبی برای خرید باشند چرا که در بیشتر موارد، کالاهای مرجوع شده با ایرادات فنی چندان حادی مواجه نیستند بلکه دلیل بازگشت آن‌ها، عدم تطابق محصول با سلیقه‌ی کاربر و یا وجود ایرادهای پیش‌پا‌افتاده در ظاهر یا بدنه دستگاه است. چنانچه قصد خرید یک گوشی دست دوم اپن باکس را داشته باشید توصیه می‌کنیم تمام نکات لازم را از فروشنده بپرسید تا با مشکلات احتمالی مواجه نشوید. 

گوشی جعبه باز

خرید گوشی کارکرده یا گوشی دست دوم

تفاوتی ندارد که چند دقیقه یا چندین سال از زمان استفاده از گوشی گذشته باشد، به محض آنکه گوشی تلفن همراه از جعبه خارج شده باشد یک گوشی دست دوم به شمار می‌رود. آنچه ارزش یک گوشی دست دوم را تعیین می‌کند نحوه استفاده از گوشی توسط کاربر است. برای مثال گوشی موبایلی که تنها به مدت چندماه مورد استفاده قرار گرفته باشد با یک گوشی موبایل کاملا نو، تفاوت چندانی نخواهد داشت. اما اگر قصد خرید تلفن همراهی را دارید که سال‌ها مورد استفاده قرار گرفته است توصیه می‌شود دقت بیشتری برای خرید آن داشته باشید. اگر چنین گوشی را خریداری کردید در گام اول بهتر است تا باتری گوشی را تعویض کنید. اگر مدت کمی از زمان استفاده از گوشی توسط کاربر دیگر گذشته باشد می توان آن را 20 تا 30 درصد ارزان‌تر از قیمت اصلی گوشی خریداری کنید. 

فروشگاه‌های معتبر را فراموش نکنید

پس از آنکه با اصطلاحات رایج بازار گوشی‌های دست دوم آشنا شدید و هدف خود از خرید یک تلفن همراه را مشخص کردید، می توانید محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. روش های مختلفی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانید گوشی دست دوم خریداری کنید. از آنجایی گوشی های دست دوم، ریسک خرید بالایی دارند توصیه می کنیم کم‌ریسک ترین راه را برای این کار انتخاب کنید. شما می توانید به چند روش زیر یک گوشی دست دوم بخرید.

خرید از یک فرد آشنا و قابل اطمینان

توصیه می‌کنیم اگر فردی قابل اعتماد در میان دوستان و اقوام شما وجود دارد، گوشی دست دوم را از وی خریداری کنید. این فرد تمامی مشکلات، ایرادات یا اطلاعات مورد نیاز در مورد گوشی را به درستی در اختیار شما قرار خواهد داد. همچنین در صورتی که گوشی پس از خرید دچار مشکل شد می‌توانید به سرعت با فرد تماس بگیرید و مشکل را حل نمایید. 

خرید از فروشگاه‌های معتبر

در برخی مناطق، فروشگاه‌ها و مراکز خریدی وجود دارند که فعالیت اصلی آن‌ها، فروش تجهیزات الکترونیکی دست دوم به‌ویژه گوشی دست دوم است. از جمله مزایایی که با خرید گوشی دست دوم از این فروشگاه‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد می‌توان به مهلت تست چندروزه اشاره کرد. بنابراین در طول این مدت مشخص، شما می‌توانید محصول را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید این محصول به درستی کار می‌کند. هم‌چنین توجه داشته باشید فروشگاهی که از آن خریداری می‌کنید حتما دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد. عدم وجود نماد اعتماد می‌تواند کمی دردسرساز شود زیرا اگر گوشی خریداری شده دچار خرابی یا مشکل فنی شود قادر نخواهید بود مشکل را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنید. 

آگهی در سایت‌ها

آگهی درج شده گوشی دست دوم در سایت‌هایی نظیر دیوار یا شیپور می‌توانند گزینه‌های خرید نسبتا خوبی را در اختیار شما قرار دهند. شما می‌توانید تصاویر گوشی را مشاهده کنید و اطلاعات آن را بخوانید. در صورتی که آگهی مطابق میل شما بود می‌توانید با فروشنده تماس حاصل نموده و محصول را از نزدیک مشاهده کنید. پس از قرار با فروشنده می‌توانید با گوشی کار کرده و آن را از جهات مختلف، وجود ایرادات فنی یا آسیب‌های بدنه بررسی کنید. پس از آنکه از عملکرد محصول اطمینان حاصل نمودید می‌توانید خرید خود را انجام دهید. در نظر داشته باشید گوشی مورد نظر حتما دارای جعبه باشد. 

قیمت مناسب برای خرید گوشی های دست دوم

دانستن این موضوع که شما تا چه مبلغ تمایل به خرید گوشی دارید می تواند راه شما را برای انتخاب هموار کند. شما می توانید راهنمای خرید گوشی که در سایت ها وجود دارد را مشاهده، بررسی و انتخاب کنید. بعنوان مثالی مطالبی از قبیل بهترین گوشی تا 10 میلیون، رهنمای خرید گوشی تا 20 میلیون، بهترین گوشی تا 30 میلیون که با توجه به بازه قیمتی شما، بهترین پیشنهادها را نمایش می دهد.

گوشی را از تمامی جهات بررسی کنید

حتما پیش از خرید گوشی دست دوم، محصول را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهید و فقط زمانی خرید خود را انجام دهید که از عملکرد صحیح آن اطمینان کامل داشته باشید. 

متاسفانه فروشندگان، شما را از تمامی مشکلات و ایرادات دستگاه آگاه نمی‌کنند. چنانچه شما دانش لازم و زمان کافی برای تست یک گوشی دست دوم را نداشته باشید، افراد به سادگی از شما سو استفاده خواهند کرد. از این رو توصیه می‌کنیم پیش از خرید تلفن همراه دست دوم، آن را از تمامی جوانب بررسی کنید. برخی از تجهیزاتی که برای تست یک گوشی نیاز دارید شامل سیم‌کارت، لپتاپ و کابل اتصال، مموری و پاوربانک هستند.

چک‌لیست زیر می‌تواند سرعت تست و بررسی گوشی توسط شما را افزایش دهد.

  1. تست بدنه، صفحه نمایش و محل قرارگیری لنز تلفن همراه از لحاظ شکستگی و سایر آسیب‌های فیزیکی
  2. تست باتری گوشی (بررسی اصل یا متفرقه بودن باتری)
  3. بررسی محل اتصال شارژر، کارت حافظه، سیم‌کارت و جک هندزفری
  4. بررسی سیستم عامل و نرم‌افزارهای نصب‌شده بر روی گوشی
  5. بررسی وجود لوازم جانبی و جعبه گوشی
  6. بررسی ریجستری گوشی از طریق سامانه همتا (کد دستوری #7777*) 

بررسی گوشی دست دوم

سخن آخر

افزایش بی‌سابقه‌ی قیمت تجهیزات الکترونیکی به‌ویژه تلفن همراه سبب شده تا کاربران زیادی ناچار به خرید گوشی دست دوم شوند. تکنولوژی‌های تلفن همراه در سالیان اخیر با تغییرات بسیار بزرگی مواجه نشده است بنابراین خرید یک گوشی دست دوم که تنها یک سال مورد استفاده قرار گرفته باشد تفاوت چندانی با یک گوشی کاملا نو نخواهد داشت. اگر امکان خرید یک گوشی نو را داشته باشید می توانید بهترین گوشی به همراه قیمت را در پایاتلکام پیدا کنید. 

اما اگر توانایی خرید یک گوشی با امکانات مناسب را ندارید، پیشنهاد می کنیم تا بجای خرید گوشی میان رده نو، یک گوشی دست دوم اما رده بالا که شرایط آن در بالا قید شد خریداری نمایید. به این شکل میتوانید با همان مبلغ، امکانات و کیفیت بالاتری را  به دست آورید و دوام آن گوشی به مراتب برای شما بسیار بیشتر از گوشی پایین رده یا میان رده نو است.

توصیه ما این است که حتما گوشی دست دوم را از شخص یا فروشگاه معتبر خریداری کنید و پیش از خرید، محصول را از تمامی جوانب ظاهری و فنی بررسی نمایید.