جدیدترین عضو گوشی‌های سری A سامسونگ گوشی گلکسی A54 است که البته شباهت‌ زیادی به نسل قبلی خود یعنی گلکسی A53 دارد.از آنجایی که گلکسی A53 با بازخورد خوبی رو به رو شد، شرکت سامسونگ تصمیم گرفت محصول جدید خود یعنی A54 را نیز شبیه نسل قبلی طراحی کند. پس ما با محصول خیلی جدیدی رو به رو نیستیم البته این بدان معنا نیست که تغییراتی صورت نگرفته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی گلکسی A54 بپردازیم. پس تا پایان همراه ما باشید.


 گلکسی A54 سامسونگ

معرفی گلکسی A54

ابتدا به سراغ قیمت گلکسی A54 می‌رویم. این میان رده حدود 500 یورو است که کمی گران محسوب می‌شود. البته A53 5G نیز در زمان عرضه با قیمتی مشابه A54 به فروش رسید، اما بعد از گذشت دو ماه شاهد افت قیمت آن بودیم. به همین دلیل انتظار می‌رود که طی ماه‌های آینده، قیمت نسل جدید گوشی‌های سری A سامسونگ کاهش پیدا کند. در بررسی گلکسی A54 متوجه می‌شوید که وزن این محصول در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته و اکنون از مرز 200 گرم عبور کرده است. البته این افزایش وزن هیچ ارتباطی با باتری ندارد و در بررسی A54 با باتری مشابه A53 سروکار داریم. در مشخصات فنی گلکسی A54 شاهد تراشه اگزینوس 1380 هستیم که در مقایسه با چیپست اگزینوس 1280 نسل قبلی، به دو هسته قدرتمند بیشتر در CPU و یک هسته اضافی در GPU مجهز شده است. باید گفت که چنین پیشرفتی در بخش سخت‌افزار ارزش چند گرم اضافه وزن نسبت به A53 را دارد.

در ابتدای بررسی گلکسی A54 باید نگاهی به داخل جعبه آن داشته باشیم. مثل سال گذشته در داخل جعبه تنها کابل USB-C و سوزن سیم‌کارت وجود دارد و کاربران باید آداپتور شارژر را به صورت جدا خریداری کنند. گفتنی‌است که A52 آخرین گوشی در سری A بود که با آداپتور شارژر عرضه شد.

گلکسی A54 به سیستم تصویربرداری سه‌گانه مجهز شده و در ماژول دوربین این محصول، خبری از سنسور تشخیص عمق نیست. در بررسی A54 از نظر سیستم تصویربرداری، شاهد دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی هستیم. بد نیست بدانید که A53 به سنسور 64 مگاپیکسلی مجهز بود، اما کاهش پیکسل لزوما به معنای کاهش کیفیت دوربین نیست و نمی‌توان گفت که دوربین اصلی A54 نسبت به سال گذشته تنزل پیدا کرده است. سنسورهای اولتراواید، ماکرو و سلفی نیز تفاوتی با نسل قبلی ندارند و تغییرات سیستم تصویربرداری A54 به سنسور اصلی ختم می‌شود.

پیروی از الگوهای قدیمی در بعضی از بخش‌ها به سود A54 است. به عنوان مثال می‌توان به گواهی IP67 اشاره کرد که برای یک گوشی هوشمند میان‌رده مناسب خواهد بود. طی سال‌های گذشته، اسمارت‌فون‌های سری A سامسونگ با گواهی IP67 عرضه شدند و A54 نیز از همین قاعده پیروی می‌کند. درگاه کارت‌حافظه هم برای یک سال دیگر در گوشی‌های سری A سامسونگ حضور خواهد داشت. علاوه‌براین، گلکسی A54، مانند نسخه قبلی خود از اسپیکرهای استریو پشتیبانی می‌کند.

A54

بررسی گلکسی A54 از نظر طراحی و ساختار

در ابتدای بررسی گلکسی A54 بدنیست نگاهی به ساختار و طراحی آن داشته باشیم. در پنل پشتی A54 خبری از ماژول دوربین نیست و سنسورها توسط حلقه‌های براق محافظت می‌شوند که حدود 2 میلی‌متر برآمدگی دارند. اگرچه شیوه قرارگیری سنسورها شباهت زیادی به پرچمدارهای سامسونگ دارد، اما نمی‌توان گفت که پنل پشت A54 کاملا شبیه به گوشی‌های سری S گلکسی طراحی شده است. شرکت سامسونگ هیچ اشاره‌ای به جنس پنل پشتی نکرده و باتوجه به این موضوع، می‌توان حدس زد که پنل پشت از جنس پلاستیک است.

به‌خاطر طراحی براق بدنه A54، این محصول مقاوت چندانی در برابر لکه ندارد و در صورتی که تمایل دارید اثرانگشت و لکه را در پنل پشت به حداقل برسانید، توصیه می‌کنیم که رنگ بنفش A54 را تهیه کنید. در ادامه بررسی A54 مشخص شد که جنس قاب این محصول نیز از پلاستیک است. گلکسی A54 ظاهری شبیه به گوشی‌های رده‌بالا دارد، اما سامسونگ برای ساخت بدنه آن مانند سایر اسمارت‌فون‌های میان‌رده از متریال معمولی استفاده کرده است.

یکی دیگر از ویژگی‌های جذابی که در بررسی گلکسی A54 به چشم می‌خورد، پشتیبانی از گواهی IP67 است. مقاومت در برابر گردوغبار و آب در میان محصولات اقتصادی چندان رایج نیست و گواهی IP67 می‌تواند یک برگ‌برنده برای میان‌رده جدید غول کره‌ای باشد. کلید تنظیم صدا و کلید پاور در قسمت سمت راست بدنه قرار دارند و در پایین قاب شاهد USB-C، دو حفره برای میکروفون و بلندگوی اصلی هستیم. درگاه کارت‌حافظه نیز به قسمت بالا منتقل شده است.

گلکسی A54

بررسی بیشتر این پرچمدار

در ادامه بررسی A54 از نظر ساختار باید نگاهی به پنل جلو داشته باشیم. این محصول از حسگر اثرانگشت در زیر نمایشگر بهره می‌برد که در قسمت پایین صفحه‌نمایش قرار گرفته است. A54 در ابعاد 158.2×76.7×8.2 میلی‌متر طراحی شده و 202 گرم وزن دارد.

در بررسی گلکسی A54  از نظر ساختار با نقطه ضعفی مواجه نشدیم، اما نباید از الگوی تکراری سامسونگ جهت ساخت اسمارت‌فون‌های جدید چشم‌پوشی کنیم. سایر برندها برای ساخت محصولات خود از الگوهای جدید بهره می‌برند، اما سامسونگ جهت طراحی گوشی‌های هوشمند خود از سری S الگوبرداری می‌کند. به عبارت دیگر، اگرچه ظاهر محصولات غول کره‌ای جذاب است، اما استفاده از الگوهای تکراری برای گوشی‌های جدید ناامیدکننده خواهد بود.

بررسی نمایشگر

باتوجه به مشخصات فنی گلکسی A54 باید گفت که نمایشگر آن در مقایسه با گلکسی A53 کمی کوچک‌تر شده است (6.4 نسبت به 6.5)؛ اما این تفاوت به اندازه‌ای نیست که به‌راحتی آن را تشخیص دهید. گلکسی A54 از نمایشگر OLED با وضوح 1080×2340 پیکسل پشتیبانی می‌کند و تراکم پیکسل آن نیز معادل 403ppi است. نرخ تازه‌سازی این گوشی هوشمند 120 هرتز برثانیه است که در اسمارت‌فون میان‌رده چندان رایج نیست.

نسل جدید گوشی‌های سری A سامسونگ از نظر میزان روشنایی صفحه‌نمایش بهبود پیدا کردند و اکنون A54 از حداکثر روشنایی 1000 نیت پشتیبانی می‌کند. در صورت فعال بودن قابلیت روشنایی تطبیقی، میزان روشنایی نمایشگر به 980 نیت می‌رسد. باید گفت که در این رنج قیمت، A54 یک صفحه‌نمایش چشم‌نواز با روشنایی زیاد را به کاربران خود ارائه می‌دهد و اگر می‌خواهید روشنایی نمایشگر گوشی شما از 1000 نیت نیز عبور کند، بهتر است پرچمدارهای جدید را خریداری کنید. کاربران A54 با استفاده از تنظیمات دستی می‌توانند روشنایی نمایشگر را از میزان 1.7 نیت تا 417 نیت تغییر دهند.

در ادامه بررسی گلکسی A54 با قابلیت Vision Booster مواجه می‌شویم که پیش از این در پرچمدارهای سامسونگ مورد استفاده قرار گرفته بود. Vision Booster جهت افزایش وضوح تصویر در شرایطی که تابش نور محیط زیاد است، تغییرات گسترده‌ای در رنگ‌ها اعمال می‌کند.

گلکسی A54 از دو حالت Vivid و Natural پشتیبانی می‌کند. به صورت پیش‌فرض نمایشگر A54 از حالت Vivid بهره می‌برد که طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها را به نمایش می‌گذارد. حالت Natural نیز برای نمایش محتوا sRGB گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

در مشخصات فنی گلکسی A54 به قابلیت HDR10 و +HDR10 اشاره شده است. البته در حال‌حاضر امکان استفاده از این قابلیت در سرویس نتفلیکس وجود ندارد، اما به‌لطف گواهی Widevine L1 می‌توانید از استریم‌ با کیفیت Full HD لذت ببرید.

همان‌طور که گفتیم در مشخصات فنی گلکسی A54 به نرخ نوسازی 120 هرتز اشاره شده است. کاربران A54 جهت تنظیم نرخ نوسازی می‌توانند از دو گزینه استاندارد و تطبیقی استفاده کنند. در حالت استاندارد نرخ نوسازی نمایشگر گوشی روی 60 هرتز ثابت می‌ماند؛ در حالی‌که در حالت تطبیقی، این میزان به 120 هرتز افزایش پیدا می‌کند. البته پس از چند ثانیه لمس نکردن صفحه‌نمایش، نرخ تازه‌سازی به 60 هرتز کاهش پیدا می‌کند.

بازی‌هایی که از fps بالا پشتیبانی می‌کنند از نرخ نوسازی 120 هرتز بهره‌مند می‌شوند و ویدئوهای 24، 48 و 60 فریم برثانیه، نرخ تازه‌سازی نمایشگر را روی میزان 120 قرار می‌دهند. در مجموع، طی بررسی گلکسی A54 با مشکل اساسی روبه‌رو نشدیم و می‌توان گفت که A54 یکی از بهترین نمایشگرها را در این رنج قیمت به کاربران خود ارائه می‌دهد.

عملکرد گلکسی A54

گلکسی A54 به رابط کاربری One UI 5.1 مجهز شده که برپایه اندروید 13 اجرا می‌شود. خالی از لطف نیست به این موضوع اشاره کنیم که پرچمدار جدید سامسونگ نیز از رابط کاربری و سیستم عامل مشابهی پشتیبانی می‌کند. در نتیجه امکاناتی که در A54 به چشم می‌خورد تفاوت چندانی با S23 ندارد.

در ادامه بررسی Galaxy A54 سامسونگ باید نگاهی به قابلیت‌های امنیتی این محصول داشته باشیم. می‌توان گفت حسگر اثرانگشتی که در زیر نمایشگر A54 قرار گرفته، بهترین روش‌ جهت Unlock کردن گوشی خواهد بود. قفل چهره نیز روش راحتی برای باز کردن قفل گوشی است، البته نباید فراموش کنید که امنیت قفل چهره نسبت به گزینه‌های دیگر کم‌تر است. ناگفته‌نماند که صفحه‌قفل و صفحه اصلی رابط کاربری A54 تفاوتی با گذشته ندارند.

پالت‌ رنگی به‌طور خودکار براساس والپیپر تغییر می‌کند و رابط کاربری A54 انتخاب‌های گوناگونی جهت ترکیب رنگ‌ها ارائه می‌دهد. همچنین، این تغییرات بر روی آیکون اپلیکیشن‌ها نیز اعمال می‌شوند. یکی دیگر از ویژگی‌های جالبی که در بررسی Galaxy A54 سامسونگ مشاهده می‌شود، قابلیت Widget Stack است. البته قابلیت مذکور از تمام ویجت‌ها پشتیبانی نمی‌کند، اما انتظار می‌رود که به‌زودی این مشکل حل شود.

در بررسی Galaxy A54 سامسونگ از نظر رابط کاربری، می‌توان شباهت‌هایی میان این گوشی هوشمند و محصولات اپل پیدا کرد. A54 از حالت Modes and Routines پشتیبانی می‌کند که شباهت زیادی به ویژگی Focus در اسمارت‌فون‌های آیفون دارد. با استفاده از این قابلیت براساس فعالیتی که انجام می‌دهید، می‌توانید برخی از تنظیمات مربوط به نمایشگر، صدا و… را تغییر دهید. برای مثال در حالت Drive برنامه اسپاتیفای به صورت خودکار اجرا می‌شود.

بعد از بررسی Galaxy A54 سامسونگ از نظر رابط کاربری، باید تراشه و قدرت پردازش این محصول را ارزیابی کنیم. در قلب سخت افزار A54 شاهد تراشه اگزینوس 1380 هستیم که با فرآیند 5 نانومتری توسعه یافته است. A52 از چیپست اسنپدراگون 720G بهره می‌برد که عملکرد بهتری در مقایسه با تراشه اگزینوس 1280 گلکسی A53 داشت. به همین دلیل، بهبود تراشه میان‌رده جدید سامسونگ می‌تواند تاثیر زیادی روی افزایش فروش این گوشی داشته باشد.

بررسی گلکسی A54
مشخصات گلکسی A54
طراحی و ساختار
  • 158.2×76.7×8.2 میلی‌متر
  • وزن 202 گرم
  • پنل جلو شیشه‌ای (گوریلا گلس 5)،‌پنل پشتی پلاستیکی، فریم پلاستیکی
  • تک سیم‌کارت (نانوسیم، eSIM) یا دو سیم‌کارت هیبریدی (نانوسیم، dual stand by)
  • استاندارد IP67 (مقاوم در برابر گردوغبار و آب در عمق 1 متر به مدت 30 دقیقه)
  • رنگ‌بندی سفید، بنفش، سبز، خاکستری
نمایشگر
  • Super AMOLED، نرخ نوسازی 120 هرتز، پشتیبانی از +HDR10، روشنایی 1000 نیت (HBM)
  • 6.4 اینچ، نسبت نمایشگر به بدنه 82.9 درصد
  • رزولوشن 2340×1080 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسل 403 ppi
  • گوریلا گلس 5
پردازنده
  • اگزینوس 1380 با فناوری ساخت 5 نانومتری
  • دارای 8 هسته پردازنده (4 هسته 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A78 و 4 هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55)
  • پردازنده Mali-G68 MP5
نرم‌افزار
  • رابط‌کاربری One UI 5.1
  • سیستم عامل اندروید 13
رم و حافظه
  • رم 6 با حافظه 128
  • رم 8 با حافظه 128
  • رم 8 با حافظه 256
  • از درگاه کارت‌حافظه پشتیبانی می‌کند
دوربین اصلی
  • لنز واید 50 مگاپیکسلی، فوکوس خودکار با تشخیص فار، لرزش‌گیر اپتیکال، دیافراگم f/1.8
  • دوربین اولتراواید 12 مگاپیکسل، میدان‌دید 123 درجه، پیکسل 1.12 میکرومتری، دیافراگم f/2.2
  • دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4
  • قابلیت فیلم‌برداری 4K@30fps ،1080p@30/60fps ،720p@480fps
دوربین سلفی
  • دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی، لنز واید 26 میلی‌متری، اندازه سنسور 1/2.8 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، دیافراگم f/2.2
  • قابلیت فیلم‌برداری 1080p@30fpsو 4K@30fps
باتری
  • باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری، غیرقابل تعویض توسط کاربر
  • حداکثر توان شارژ 25 وات
اسپیکر
  • اسپیکر استریو
  • از جک 3.5 میلی‌متری صدا پشتیبانی نمی‌کند
شبکه و قابلیت‌های اتصال
  • Wi-Fi 6، دوبانده، وای فای دایرکت
  • بلوتوث نسخه 5.3، پشتیبانی از A2DP از نوع کم‌مصرف یا LE
  • شبکه 5G
  • GPS,GLONASS,GALILEO,BDS
  • رادیو ندارد
  • USB Type-C 2.0 با پشتیبانی از OTG
سایر ویژگی‌ها
  • حسگر اثرانگست زیر نمایشگر (اپتیکال)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، قطب‌نما، فشارسنج (فقط مدل عرضه شده در آمریکا)، سنسور مجاورت مجازی