گوشیهای هوشمند موجود در بازار، در هر بازه قیمتی که قرار داشته باشند، مجهز به یک رابط کاربری و اپلیکیشنهای منحصر به فردی هستند که به شما امکان میدهند به راحتی با بخشهای مختلف گوشی هوشمندتان تعامل برقرار کنید و شما میتوانید رابط کاربری گوشی هوشمند خود را سفارشی کرده و تنوع و زیبایی بیشتری به دستگاه خود ببخشید. در حال حاضر، غولهای فناوری موبایل یعنی سامسونگ و شیائومی دارای رابطهای کاربری قدرتمندی هستند و ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه رابط کاربری شیائومی و سامسونگ یعنی 12 MIUI و One UI 2.1 بپردازیم. توصیه میکنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
مقایسه رابط کاربری شیائومی و سامسونگ; کدامیک بهتر است؟
هریک از این رابطهای کاربری دارای نقاط قوت و ضعف هستند اما ما به طور مشخص در مورد آنها صحبت نخواهیم کرد. هدف ما این است که شما تنها با تفاوتهای ظاهری این دو رابط کاربری آشنا شوید. در قدم اول، نگاهی به شکل ظاهری آنها خواهیم انداخت.
شکل ظاهری و چیدمان آیکونها
رابط کاربری سامسونگ و شیائومی، هریک با تمرکز بر روی بخشهای مختلف و طراحی شدهاند که به محض آنکه گوشی خود را در دست میگیرید متوجه آن خواهید شد. در این قسمت، قصد داریم تا رابطهای کاربری One UI و MIUI را از جنبههای مختلف بررسی کنیم بنابراین توصیه میکنیم در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
به محض آن که گوشی سامسونگ و شیائومی را در دست میگیرید متوجه تفاوتهای ظاهری آن میشوید. هریک از این کمپانیها از تصاویر زمینه بسیار جذابی استفاده کردهاند و سامسونگ نیز علاوه بر این، به ویژگی Dynamic Wallpaper نیز مجهز شده است. این ویژگی به شما امکان میدهد هربار که قفل گوشی خود را باز و بسته میکنید، تصویر لاک اسکرین نیز تغییر کند.
تفاوت ظاهری دیگری که قابل مشاهده است، تغییر در طراحی و شکل ظاهری آیکونهای این دو رابط کاربری است. همچنین چیدمان اپلیکیشنها و آیکونها نیز با یکدیگر تفاوت دارند که شما میتوانید مطابق با سلیقه خود آن را سفارشیسازی کنید. در رابط کاربری سامسونگ، شما برای دسترسی به قسمت برنامهها کافیست تا صفحه اصلی را به سمت پایین بکشید اما در رابط کاربری MIUI 12، شما از طریق صفحه اصلی به اپلیکیشنها دسترسی خواهید داشت. یکی دیگر از تفاوتهای میان این دو رابط کاربری، در نحوه گرفتن Screenshot از صفحه نمایش گوشی است. Temporary Mute نیز یکی از ویژگیهایی است که رابط کاربری سامسونگ در اختیار شما قرار میدهد. با این ویژگی، شما میتوانید به طور موقت و تا یک زمان مشخص، گوشی خود را در حالت سایلنت قرار دهید و پس از این مدت، گوشی به طور خودکار از حالت Mute خارج خواهد شد.
تغییرات منوی Display و صفحه کلید
به محض آنکه وارد منوی Display شوید، با امکانات متفاوتی روبهرو میشوید که میتوانید از آنها برای تغییر رنگ بخشهای مختلف، اندازه نوشتهها، فعال کردن حالت Dark و... استفاده کنید. در حالت تیره، رابط کاربری گوشی شیائومی امکانات بسیار بیشتری را در اختیارتان قرار خواهد داد به طوری که میتوانید اپلیکیشنهای جانبی را در حالت تم روشن یا تیره تنظیم کنید.
همچنین صفحه کلید مورد استفاده در هر دو رابط کاربری، چندان از یکدیگر متفاوت نیست اما بر اساس تجربه کاربران، به نظر میرسد کار با کیبورد گوشیهای سامسونگ، سادهتر و راحتتر است.
Notification Bar
به محض آنکه نوار اعلان یا نوتیفیکیشن را پایین میکشید، متوجه تغییر دیگری در این دو رابط کاربری جذاب خواهید شد. در رابط کاربری One UI سامسونگ، مانند گذشته، نوار اعلان و کنترلها همگی در یک قسمت مستقر شدهاند. آنچه توجه شما را به خود جلب میکند، تغییر بزرگی است که در MIUI 12 ایجاد شده است و آن، جداسازی نوار اعلان از بخش کنترلهاست. نکته جالب توجه آن است که طراحی این بخش، به طراحی نوار کنترل در رابط کاربری گوشیهای آیفون شباهت دارد.
علاوه بر این، نحوه نمایش اعلانها نیز در این دو رابط کاربری، تا حدی متفاوت است و هریک دارای طراحی منحصر به فردی هستند اما به گونهای طراحی شدهاند تا به سرعت بتوانید به پیامها پاسخ دهید. با این حال، عملکرد Samsung در طراحی این بخش، از شیائومی بهتر بوده و از انیمیشنهای بسیار جذابی برای نمایش نوتیفیکیشنها و پیامها استفاده نموده است.
Second Space
Second Space یا فضای دوم، در هر دو رابط کاربری وجود دارد. تنها تفاوتی که این دو با یکدیگر دارند، اختصاص این فضا به کودکان و والدین توسط سامسونگ است تا والدین امکانات کنترلی بیشتری روی فرزندان خود داشته باشند. Xiaomi، این فضا را کاملا در اختیار کاربر قرار داده و امکانات گوشی در این فضا، کاملا قابل مشاهده است. در این مورد باید گفت عملکرد شیائومی، بهتر از سامسونگ بوده است و ایده اختصاص این فضا به خود کاربر، برای کاربرانی که ممکن است گوشی خود را در اختیار دیگران قرار دهند، میتواند بسیار دلپذیر باشد.
نمایشگر Always-on و انیمیشنها
نمایشگر Always-on یا همواره روشن، یکی از ویژگیهایی است که بسیاری از گوشیهای هوشمند، امروزه از آن استفاده میکنند. با اینکه این ویژگی را عموما در گوشیهای جدید و پرچمدار دیدهایم اما سامسونگ، بر روی بعضی از گوشیهای میانرده خود نیز از این قابلیت استفاده کرده است. این قابلیت به شما امکان میدهد در حالی که نمایشگر گوشی شما خاموش است، به راحتی قادر به مشاهده ساعت، اعلانها و... باشید. نکتهای که باید به آن توجه کنید آن است که این قابلیت سبب افزایش مصرف باتری گوشی موبایل شما میشود.
دوربین
در بخش دوربین، تفاوتهای زیادی میان این دو رابط کاربری وجود داشت اما شیائومی بعد از ارائه آپدیت برای رابط کاربری خود، تا حد زیادی به سامسونگ شباهت پیدا کرده است. بنابراین اکنون میتوان گفت عملکرد دوربین در این رابطهای کاربری، تا حدی به یکدیگر شباهت دارد و هر دو گوشی، تصاویر بسیار زیبا و جذابی ثبت میکنند.
امکان اختصاص رمز عبور
یکی از ویژگیهای جذاب در مورد رابط کاربری شیائومی MIUI آن است که به شما امکان میدهد برای تمامی اپلیکیشنهایی که روی گوشی خود نصب کردهاید، رمزی را اختصاص دهید تا به این شکل، سطح امنیت را به شکل چشمگیری افزایش دهید. به نظر میرسد این ویژگی در رابط کاربری سامسونگ وجود ندارد اما اگر شما روشی برای این کار میشناسید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
سایر قابلیتها
هرچه در مقایسه رابط کاربری شیائومی و سامسونگ جلوتر میرویم متوجه ابزارها و ویژگیهای کاربردی بیشتری در این دو رابط کاربری میشویم. یکی از این موارد، منوی کمکی (در One UI) و توپ کنترل (در MIUI) است. با فعال کردن این ویژگی، برخی از قابلیتهایی که به طور مرتب به آن نیاز دارید، درون یک منوی متحرک بر روی صفحه نمایش در دسترس شما قرار میگیرد. به این شکل میتوانید راحتتر و سریعتر آنها را انتخاب کنید.
Edge Screen ویژگی دیگری است که در رابط کاربری One UI سامسونگ به چشم میخورد. با فعال کردن این ویژگی، میتوانید برخی از اپلیکیشنهایی که به طور مرتب به آنها نیاز دارید را درون یک منوی کنار صفحه قرار داده و به آن دسترسی سریعتری داشته باشید.
One UI بهتر است یا MIUI؟
انتخاب اینکه کدام رابط کاربری بهتر است، به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. برای مثال اگر به آمار فروش گوشیهای شیائومی دقت کنید متوجه میشوید این گوشیها، طرفداران بیشتری پیدا کردهاند. رابط کاربری شیائومی، بسیار زیبا و قدرتمند است و بزرگترین مزیت آن را میتوان ارائه بهروزرسانیهای منظم دانست. سامسونگ نیز تمام تلاش خود را کرده تا همپای شیائومی شود و رضایت طرفداران خود را جلب کند. آنچه که میتوان جزو نقاط قوت رابط کاربری سامسونگ دانست، وجود باگهای کمتر در مقایسه با سایر برندهاست.
در پایان این مقاله باید گفت، از آنجایی که هر دو رابط کاربری، بر پایه سیستم عامل اندروید عمل میکنند بنابراین نمیتوان تفاوتهای اساسی میان آن ها پیدا کرد. آنچه باعث میشود تا ظاهر هریک از این رابطها تا حدی منحصر به فرد شود، امکان استفاده از پوستههای مختلف با قابلیت سفارشیسازی است. پیشنهاد پایاتلکام این است که پیش از آنکه اقدام به خرید یک گوشی هوشمند نمایید، اطلاعات خود را در زمینه انواع رابط کاربری موبایل و تفاوتهای آنها، افزایش دهید تا به این شکل، به طور بهینهتری قادر به استفاده از امکانات گوشی هوشمند خود باشید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
لیلا علیزاده
اندروید بهترینه
949 روز پیش ارسال پاسخ