نمایشگر تلفن همراه هوشمند شما، اولین و مهم‌ترین بخشی است که از طریق آن، با گوشی خود ارتباط برقرار می‌کنید. پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه تلفن‌های همراه و فناوری مربوط به صفحه نمایش، سبب شده تا روزبه‌روز، کیفیت تصاویر ارائه شده توسط این دستگاه‌های هوشمند، به طرز چشمگیری بهبود پیدا کند. تنوع این نمایشگرها شاید شما را در انتخاب بهترین صفحه نمایش، تا حدی سردرگم کند از این‌رو، ما در پایاتلکام تصمیم گرفتیم تا با مقایسه صفحه نمایش گوشی ها، اطلاعات لازم برای انتخاب یک گوشی هوشمند با بهترین نمایشگر را در اختیار شما قرار دهیم. توصیه می‌کنیم اگر قصد خرید گوشی موبایل را دارید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید. 

مقایسه صفحه نمایش گوشی ها

همانطور که کمی قبل‌تر اشاره کردیم، تنها راه ارتباطی شما با یک گوشی هوشمند لمسی، از طریق صفحه نمایش لمسی آن است. چنانچه گوشی هوشمند شما مجهز به یک نمایشگ بی‌کیفیت باشد، این امر می‌تواند در  مدت طولانی، سبب ضعیف شدن بینایی شما شود. علاوه بر این، انتخاب یک نمایشگر غیر استاندارد می‌تواند سبب افزایش مصرف باتری و داغ شدن بدنه گوشی نیز شود. بنابراین اهمیت دارد تا بهترین صفحه نمایش را برای گوشی خود انتخاب کنید. در حال حاضر، 3 فناوری برای نمایشگرهای تلفن همراه وجود دارد که هریک دارای انواع مختلفی می‌باشند. در ادامه با انواع صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند آشنا خواهید شد. 

صفحه نمایش LCD

LCD یا Liquid Crystal Display، اولین نامی است که با شنیدن نام صفحه نمایش، در ذهن شما نقش می‌بندد. این فناوری، جایگزین نمایشگرهای CRT قدیمی شد و پس از مدت کوتاهی، در ساخت تلویزیون نیز از آن استفاده می‌شد. علاوه بر این، این فناوری راه خود را به دنیای فناوری‌های تلفن همراه نیز باز کرد به طوری که بسیاری از تبلت‌ها و تلفن‌های همراه با فناوری نمایشگر LCD روانه بازار شدند. وضوح نمایش و کیفیت رنگ این فناوری، تعریف چندانی نداشت به همین سبب، انواع بهبودیافته این فناوری نظیر Super LCD، IPS و TFT نیز روانه بازار شدند. در ادامه، با هریک از این فناوری‌ها آشنا خواهیم شد.

صفحه نمایش LCD

TFT LCD

صفحه نمایش‌های TFT، معمول‌ترین نوع صفحه نمایش LCD هستند که در بسیاری از گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، قابل مشاهده است. همانطور که گفتیم، این نمایشگر در مقایسه با فناوری LCD، کمی بهبود یافته و وضوح و کیفیت بهتری در اختیار شما قرار می‌دهد. نمایشگرهای TFT دارای چندین نقطع ضعف هستند. مورد اول این است که زاویه دیدی که در اختیار شما قرار می‌گیرد، تا حدودی محدود است و نکته دوم آن است که مشاهده اطلاعات و خواندن داده‌ها در زیر نور خورشید، در این نمایشگر کمی دشوار است. در نهایت باید گفت عملکرد این نمایشگر، در نمایش رنگ‌های کدر، کمی ضعیف است. مصرف انرژی توسط این صفحه نمایش بسیار بالاست و به دلیل قیمت پایینی که دارد، در تولید گوشی‌های ارزان‌قیمت به کار گرفته می‌شوند. 

IPS LCD

صفحه نمایش‌های IPS LCD، در مقایسه با نمایشگرهای TFT، کمی پیشرفت و بهبود پیدا کردند. زاویه دید شما در این نمایشگرها بیشتر است و شما می‌توانید از کناره‌ها، اطاعات روی صفحه نمایش گوشی را مشاهده کنید. علاوه بر این، میزان مصرف انرژی پایین‌تری دارد و عموما به دلیل قیمت بالا، در ساخت گوشی‌های رده‌بالا از آن استفاده می‌شود. شما با یک نمایشگر IPS LCD، به راحتی قادر هستید تا زیر نور مستقیم خورشید، با گوشی هوشمندتان کار کنید. کیفیت رنگ و تصاویر نمایش‌داده‌شده در این نمایشگرها بالاست اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید آن است که عملکرد این نمایشگر در نمایش رنگ مشکی عمیق، کمی ضعیف است. عموما گوشی‌هایی که مجهز به این نمایشگرها هستند، ضخامت بیشتری دارند. 

Super LCD

نمایشگرهای سوپر ال سی دی عموما در تولید گوشی‌های HTC مورد استفاده قرار می‌گیرند. به لحاظ عملکرد، این نمایشگر به پنل‌های IPS LCD شباهت دارد. آنچه سبب تمایز این دو نمایشگر از یکدیگر می‌شود، عدم انعکاس تصویر است که سبب می‌شود تصاویر را به شکل بهتری دریافت کنید. از دیگر مزایای این نمایشگرها می‌توان به مصرف انرژی کمتر و زاویه دید بهتر در محیط خارجی دانست.

صفحه نمایش LED

LED یا Light-Emitting Diodes، نوع دیگری از نمایشگرهایی هستند که در تولید تلفن‌های هوشمند از آن استفاده می‌شوند. هزینه تولید این نوع از نمایشگرها در مقایسه با نمایشگرهای LCD، بسیار بالاتر است اما تصویری که در اختیار شما قرار می‌دهند دارای کیفیت رنگ بهتر، روشنایی بیشتر و وضوح بالاتری است. همچنین میزان مصرف انرژی به مراتب در آن کمتر است. این نمایشگرها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه نگاهی به آن‌ها خواهیم داشت. 

صفحه نمایش LED

نمایشگر OLED

Organic Light-Emitting Diodes نوعی از نمایشگرهای LED هستند و در مقایسه با نمایشگرهای LCD، کیفیت رنگ به مراتب بهتری را در معرض نمایش قرار می‌دهند. سامسونگ یکی از کمپانی‌های بسیار مهمی است که در زمینه تولید نمایشگرهای OLED فعالیت می‌کند و کمپانی‌های مختلفی از جمله اپل، از این نمایشگرها بر روی محصولات خود استفاده می‌کنند. در حال حاضر، این نمایشگر در بسیاری از گوشی‌های پرچم‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که استفاده از این نمایشگرها، به میزان زیادی می‌تواند وزن و حجم دستگاه را کاهش دهد. 

نمایشگر AMOLED

نمایشگرهای AMOLED اولین بار توسط کمپانی سونی تولید شدند اما غول فناوری کره‌ای یعنی سامسونگ، این پروژه را از کمپانی سونی خریداری کرد. AMOLED یا Active Matrix Organic Light-Emitting Diode نوعی از نمایشگرها هستند که از شیشه در ساختار آن استفاده می‌شود. عملکرد نمایشگرهای AMOLED، تا حد زیادی به نمایشگرهای OLED شباهت دارد. از مزایای نمایشگرهای امولد می‌توان به مصرف انرژی پایین، ضخامت کم، نمایش تصاویر با رنگ عالی و روشنایی بی‌نظیر و وزن کم اشاره کرد. با این حال، دو نکته‌ای که در مورد آن وجود دارد، عملکرد نسبتا پایین آن در زیر نور مستقیم آفتاب و قیمت بالای آن است. 

نمایشگر Super AMOLED

نمایشگرهای Super AMOLED، نسخه بهبودیافته و پیشرفته نمایشگرهای AMOLED هستند که به دلیل بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، ضخامت کمتری دارند به طوری که در حا حاضر، نازک‌ترین نوع نمایشگرهای لمسی هستند که بر روی گوشی‌های پرچم‌دار، به خصوص گوشی‌های سامسونگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. به لحاظ کیفیت نمایش نور و رنگ‌ها، عملکرد، این نمایشگر به AMOLED شباهت دارد اما آنچه سبب تمایز این دو از یکدیگر می‌د، آن است که به دلیل بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، عملکرد لمسی صفحه نمایش در نمایشگرهای سوپر امولد، هوشمندتر و قوی‌تر است. 

نمایشگر Super AMOLED Plus

نمایشگر Super AMOLED Plus در مقایسه با نمایشگر Super AMOLED، ارتقا یافته است. میزان ضخامت صفحه نمایش در این مدل، کاهش یافته و رنگ‌ها با وضوح، شفافیت و رنگ بهتری به شما نمایش داده می‌شوند. این نمایشگرها در ابتدا بر روی گوشی Samsung Galaxy S2 عرضه شد. 

صفحه نمایش Retina

پنل رتینا یا Retina Display، نمایشگرهای مختص محصولات اپل شامل آیپد و گوشی آیفون هستند که از وضوح بسیار بالایی برخوردار می‌باشند. به ادعای اپل، کیفیت صفحه نمایش رتینا به قدری بالاست که چشم انسان، قادر به تشخیص تک تک پیکسل‌های صفحه نمایش نیستند. این وضوح تصویر بالا به دلیل کنتراست بالا، فناوری IPS و تراکم پیکسلی بالای این صفحه نمایش است. نمایشگرهای رتینا در 3 نوع Super Retina، Super Retina XDR و Liquid Retina موجود هستند.

صفحه نمایش Retina

تفاوت صفحه نمایش LCD و LED گوشی...کدامیک بهتر است؟

صفحه نمایش‌های LED دارای مزایای بسیاری هستند که سبب می‌شود در مقایسه با نمایشگرهای LCD برتری بیشتری داشته باشند. از مزایای این نمایشگرها می‌توان به مواردی نظیر شفافیت و درخشندگی تصاویر، نمایش رنگ‌ها با کیفیت بسیار بالا، سرعت بالای واکنش به لمس اثر انگشت، عدم محدودیت در زاویه دید، روشنایی بیشتر زمینه و ضخامت کمتر اشاره نمود. نمایشگرهای LED از دیود و نمایشگرهای LCD از کریستال مایع برای نمایش تصاویر استفاده می‌کنند.

نمایشگرهای LCD مدت زمان زیادی است که در بازار حضور دارند و در مقایسه با نمایشگرهای LED، قیمت پایین‌تری دارند. اگر قصد خرید تلغن هوشمند را دارید اما بودجه شما محدود است می‌توانید از گوشی‌های هوشمندی که مجهز به نمایشگر LCD هستند استفاده کنید. نمایشگرهای OLED عموما در گوشی‌های پرچم‌دار و گران‌قیمت بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند و اگر در خرید گوشی هوشمند با محدودیت بودجه مواجه نیستید، می‌توانید یک گوشی هوشمند با نمایشگر اولد خریداری کنید.