2 سال اخیر، پر از اتفاقات و موارد ناخوشایند در دنیای تلفنهای هوشمند بود. گوشیهای هوشمند تاشو روانه بازار و گوشیهای میانرده نیز در نهایت به پشتیبانی از فناوری 5G مجهز شدند. با این حال، 7 مورد ناخوشایند سال 2021 در دنیای تلفنهای هوشمند وجود دارد که امیدواریم در سال جدید میلادی، دیگر شاهد این موارد نباشیم.
در سال 2020 و 2021 چه گذشت؟
امروز در پایاتلکام قصد داریم نگاهی به ترندهایی بیندازیم که در 2 سال گذشته اتفاق افتاد.
ترند شماره 1- گوشیهای پرچمدار با قیمتهای نجومی!
همه ما، برندهای چینی را به دلیل کیفیت بالای محصولات و قیمت بسیار مناسب آنها میشناسیم با این حال، 3 برند چینی معروف یعنی OnePlus، Xiaomi و Realme گوشیهای پرچمدار خود را با قیمتهای بسیار بالایی روانه بازار کردند. بسیاری از کارشناسان، دلیل این امر را کمبود جهانی تراشههای موبایل اعلام کردهاند. با این حال امیدواریم در سال جدید میلادی و برطرف شدن مشکل جهانی کمبود چیپ، شاهد کاهش قیمت گوشیهای پرچمدار باشیم.
ترند شماره 2- عرضه چندین گوشی همسان با تفاوتهای ناچیز
یکی دیگر از مواردی که به شدت در سالهای اخیر شاهد آن بودیم، عرضه چندین گوشی همسان با تفاوت ناچیز بود. برای مثال، غول فناوری کرهای، دو گوشی سامسونگ Galaxy A12 و Galaxy A12 nacho را روانه بازار کرد. این دو گوشی دارای تفاوتهای بسیار اندکی هستند و هنوز نمیدانیم که علت عرضه A12 nacho چه بوده است. امیدواریم در سال 2022 میلادی، کمپانیهای تولیدکننده موبایل، کیفیت را فدای کمیت نکنند و یک مدل گوشی با ویژگیهای جدید و قدرتمند را روانه بازار کنند.
ترند شماره 3- دریافت آپدیت برای مدتی کوتاه
بسیاری از کمپانیهای تولیدکننده موبایل، مدت پشتیبانی کوتاهی برای سیستمهای نرمافزاری خود در نظر گرفتهاند. با این حال، به نظر میرسد به دلیل پاندمی کرونا و کاهش قدرت خرید مردم و عدم تمایل افراد به خرید گوشی پس از 1 تا 2 سال، این شرکتها تصمیم گرفتند تا مدت زمان دریافت آپدیت را به 3 سال افزایش دهند. برای مثال، گوگل و سامسونگ هر دو مدت زمان ارائه آپدیت اندروید را به 3 سال رساندند. امیدواریم تا در سال 2022 این رویه توسط سایر شرکتهای تولیدکننده تلفن هوشمند دنبال شود.
ترند شماره 4- Fast Charging با ظرفیت کم
در سال 2020 و 2021، گوشیهای هوشمند جدید با Fast Charging با ظرفیتهای بالایی در حدود 65 و 100 وات تولید شدند با این حال، هنوز، بسیاری از گوشیهای پرچمدار و میانرده، با شارژ سریع و ظرفیت کم (18 و 25 وات) راهی بازار شدند. امیدواریم در سال جدید میلادی، شاهد این مشکل، حداقل در گوشیهای پرچمدار نباشیم.
ترند شماره 5- سنسور بلااستفاده 2 مگاپیکسلی
یکی از مواردی که در سال جاری میلادی به وفور شاهد آن بودیم، تعبیه سنسورهای 2 مگاپیکسلی بدون کاربرد بر روی گوشیهای هوشمند بود. به نظر میرسد شرکتهای تولیدکننده تلفن همراه، از این سنسور تنها برای تزئین ماژول گوشی و زیاد نشان دادن تعداد دوربینها استفاده کردهاند. بسیاری از کمپانیهای تولیدکننده موبایل با این استراتژی، سعی داشتند تا نشان دهند که گوشیهای هوشمند تولید شده توسط آنها به 4 دوربین مجهز است. این مورد نیز یکی از مواردی است که انتظار میرود در سال جدید میلادی، دیگر شاهد آن نباشیم و این شرکتها، بیشتر بر روی وضوح تصویر و رزولوشن دوربینها تمرکز بیشتری داشته باشند.
ترند شماره 6- گوشی پرچمدار با بدنه پلاستیکی!
یکی از مواردی که تا حدی سبب آزار کاربران شده است، استفاده از بدنه پلاستیکی بر روی گوشیهای پرچمدار 1000 دلاری است. Glasstic نامی است که اولین بار توسط سامسونگ و در تبلیغات گوشیهای آن مورد استفاده قرار گرفت. برای مثال گوشی Galaxy Note 20 سامسونگ، با پوشش گلاستیک (پلاستیکی که حس شیشه را به شما القا میکند) به بازار عرضه شد. قطعا توقع ندارید یک گوشی پرچمدار 1000 دلاری با جنس بدنه پلاستیکی در اختیار داشته باشید. انتظار میرود کمپانیهای تولیدکننده تلفن همراه، تمرکز بیشتری بر روی کیفیت ساخت محصولات خود داشته باشند و میزان استفاده از پلاستیک را کاهش دهند.
ترند شماره 7- فناوری 5G و دیگر هیچ...
آخرین مورد آزاردهنده در 2 سال اخیر را میتوان استفاده بیش از حد از کلمه 5G در نامگذاری گوشیهای هوشمند دانست. شرکتهای مختلفی این پسوند را در انتهای نام گوشیهای هوشمند خود قرار دارند. برخی دیگر نیز نامهای عجیبتری در کنار 5G قرار دارند. این امر نمیتواند سبب تشویق کاربران به استفاده از این گوشیهای هوشمند شود چرا که با همهگیر شدن فناوری 5G، برخورداری گوشیهای جدید از مودم 5G، پیش پا افتاده به نظر خواهد رسید. امیدواریم این شرکتها، در سال 2022 میلادی، خلاقیت بیشتری در نامگذاری گوشیهای هوشمند خود به خرج دهند.
آیا موارد دیگری نیز وجود دارد که دوست ندارید در سال 2022 شاهد آن باشید؟ نظرات خود را برای ما بنویسید.
دیدگاه خود را بنویسید