هندزفریها در دنیای امروز، به یکی از لوازم جانبی دیجیتالی بسیار محبوب و کارآمد در میان کاربران تبدیل شدهاند به طوریکه جنسیت و سن و سال در هنگام استفاده از آنها دیگر اهمیت ندارد. اگر خاطرتان باشد بسیاری از کمپانیهای تولید کننده تلفن همراه، یک هندزفری سیمی نه چندان با کیفیت درون جعبه گوشیهای خود قرار میدادند که در اصطلاح "کار راه انداز" بود اما چندین سال است که این گوشیهای هوشمند، بدون هندزفری و در بسیاری از موارد بدون آداپتور شارژ به بازار عرضه میشوند. عدم وجود هندزفری، کاربران را مجبور میکند تا با کمی گشت و گذار در میان دهها فروشگاه اینترنتی و یا حضوری، هندزفری مورد نظر خود را خریداری کنند اما در بسیاری از موارد، این هندزفریها با وجود قیمت بالایی که دارند، فاقد کیفیت هستند و نهایتا تا 2 سال امکان استفاده را در اختیار شما قرار دهند و یا اینکه پاسخگوی نیاز شما به عنوان یک کاربر نیستند. در این مقاله از پایاتلکام، راهنمای خرید هندزفری را در اختیار شما قرار میدهیم تا با مطالعه آن قادر به خرید بهترین هندزفری باشید. اگر میخواهید بدانید هندزفری، هدفون و هدست چه تفاوتی با یکدیگر دارند حتما مقالهای که در این زمینه تهیه شده را مطالعه کنید.
شاید با مطالعه این مطلب، هنوز با سردرگمی مواجه باشید چرا که تنوع و قیمت هندزفری در بازار لوازم جانبی موبایل بسیار زیاد است. هریک از این محصولات، عموما با تمرکز بر روی یک فعالیت نظیر مکالمه، پخش موسیقی و... طراحی شدهاند و دارای ویژگیهای فنی هستند که به طور مستقیم میتوانند بر روی کیفیت صدا تاثیر داشته باشند. با این حال ما سعی داریم تا با بررسی برخی موارد که باید پیش از خرید هندزفری به آن توجه کنید، تا حدودی مسیر خرید این محصول را برای شما هموار کنیم.
راهنمای خرید هندزفری در 7 دقیقه
هندزفریها یکی از کوچکترین لوازم جانبی گوشیهای هوشمند هستند که با توجه به مدل، درون مجرا و کانال گوش یا در روی گوش قرار میگیرند. این محصولات در مقایسه با هدفونها دارای درایورهای کوچکی هستند و صدا را به شکل محدودتری در اختیار شما قرار میدهند. آنچه در مورد این محصولات بسیار قابل توجه است، وزن سبک و ابعاد کوچک آنهاست که سبب میشود حمل و نقل آنها بسیار ساده باشد. به همین دلیل بسیاری از علاقمندان موسیقی و ورزشکاران، به استفاده از هندزفری، خصوصا هندزفری بی سیم علاقه نشان میدهند.
عموما هندزفریهایی که درون کانال گوش قرار میگیرند، دارای سر سیلیکونی هستند که سبب جلوگیری از افتادن آنها در هنگام انجام فعالیتهای ورزشی نظیر دویدن میشود. سر سیلیکونی در هنگام گوش دادن به موسیقی نیز میتواند کارامد باشد. اگر قصد دارید با هندزفری خود به مدت طولانی به موسیقی گوش دهید، وجود سر سیلیکونی سبب میشود در طولانیمدت، در گوش خود احساس درد و ناراحتی نکنید. به طور کلی میتوان هندزفریها را از نظر نحوه برقراری اتصال در سه دسته قرار داد:
- Wired (سیمی)
- Wireless (بی سیم)
- True wireless (بی سیم واقعی)
انواع هندزفری و کاربرد آن
پیش از ادامه این مطلب بهتر است نگاهی به کاربرد هندزفریها بیندازیم. از آنجایی که این محصولات، زمان زیادی از استفاده روزمره ما را به خود اختصاص میدهند پس باید در انتخاب آنها دقت کافی داشته باشیم. زمانهای خالی ایستادن در ایستگاه اتوبوس و تاکسی، سفر با مترو و... میتواند با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، تماشای فیلم، شنیدن پادکست و کتاب صوتی پر شود و از این زمان خالی، بهترین استفاده و لذت را ببرید. آنچه جالب توجه است آن است که هندزفریهای سیمی دیگر کم کم جای خود را به هندزفریهای بی سیم میدهند چرا که استفاده از آنها بسیار ساده است، به سرعت با گوشی هوشمند شما Pair میشوند و صدا را با کیفیت بسیار مطلوبی در اختیار شما قرار میدهند. برخی از هندزفریها به طور مشخصی برای مکالمه کاربرد دارند و برخی مدلها نیز برای گوش دادن به موسیقی، عملکرد فوقالعادهای ارائه میکنند. عمده هندزفریهای موجود در بازار از نوع In-Ear هستند و از آنجایی که به طور کامل درون مجرای گوش شما قرار میگیرند، میتوانند صدا را با کیفیت بسیار خوبی در اختیار شما قرار دهند. علاوه بر این، این محصولات قادر هستند تا میزان نویز خارجی را به میزان چشمگیری کاهش دهند. هندزفریها در اندازه و ابعاد متنوعی تولید شدهاند که در صورت انتخاب نادرست میتواند شما را با دردسر روبهرو کند. از مزایای هندزفریهای In-Ear میتوان به فیکس شدن در گوش و قابلیت استفاده در باشگاه و انجام فعالیتهای ورزشی اشاره کرد.
همانطور که گفتیم هندزفریها در 3 نوع Wired (سیمی)، Wireless (بی سیم) و True wireless (بی سیم واقعی) موجود هستند که با هم در راهنمای خرید هندزفری به جزئیات هریک از آنها میاندازیم.
ایربادز True wireless
این محصولات، همانگونه که از نام آنها پیداست، به صورت بی سیم با گوشی شما ارتباط برقرار میکنند و منبع تغذیه آنها، کیس شارژی است که ایربادها درون آن قرار میگیرند. برای شارژ ایربادها، کافیست تا کیس شارژ را به طور کامل شارژ کنید. بعد از آن، هربار که ایربادها را درون کیس قرار میدهید، شارژ میشوند. از جمله دلایلی که سبب محبوبیت ایربادز True wireless شده است را میتوان عدم وجود سیمهای دست و پا گیر دانست. علاوه بر این، از آنجایی که این محصولات، از ابعاد کوچک و وزن بسیار کمی برخوردار هستند توانستهاند تا شدیدا مورد توجه ورزشکاران و علاقمندان به فعالیتهای ورزشی قرار گیرند چرا که اطمینان دارند در هنگام دویدن و انجام فعالیتهای ورزشی، از گوش آنها خارج نمیشود. همچنین این محصولات دارای مقاومت مطلوبی در برابر نفوذ آب و عرق هستند. از دیگر دلایل محبوبیت این محصولات، قرارگیری آنها به طور کامل درون گوش است که سبب میشود تا صدای محیط برای شما غیر قابل شنیدن باشد. وجود سرهای سیلیکونی با 3 اندازه متفاوت نیز سبب میشود تا این محصولات را متناسب با اندازه گوش خود تنظیم کنید.
ایربادز Wireless
این هندزفریها، نوع جالبی از لوازم جانبی هستند که در میان کاربران به محبوبیت بالایی دست یافتهاند. این محصولات، هم بی سیم هستند و هم بی سیم و شاید این امر شما را تا حدی سردرگم کند. اتصال این ایربادها با گوشی هوشمند و سایر دستگاههای شما به شکل وایرلس و بی سیم انجام میشود. در مقابل، این محصولات از این جهت سیمی نامیده میشوند که دو گوشی آن، از طریق سیم به هم متصل شدهاند. عجیب به نظر میرسد...اینطور نیست؟ سادهترین مدل ایربادز Wireless را میتوان هندزفریهای گردنی دانست. گوشیهای این محصول از طریق یک سیم نسبتا ظریف به بدنه وصل شدهاند اما برای اتصال به گوشی هوشمند شما از فناوری بلوتوث استفاده میکنند. به لحاظ سهولت حمل و نقل باید گفت این ایربادزها نیز به سادگی قابل حمل هستند و عدم وجود کیس شارژ نیز، نگرانی از بابت گم شدن آن و هدفونها را تا حد زیادی کاهش میدهد.
در مورد کیفیت صدا نیز باید بگوییم کیفیت صدا، تقریبا مشابه با ایربادز True wireless است. تنها ایرادی که میتوان به این محصولات وارد کرد، کم بودن عمر باتری در مقایسه با ایربادز True wireless و وجود نویز بیشتر در هنگام تماس است. به طور کلی باید گفت اگر از علاقمندان به ورزش هستید و نگران گم شدن ایربادهای خود هستید، ایربادز Wireless میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد.
ایربادز Wired
ایربادز Wired یا هندزفری سیمی، قدیمیترین مدل انواع ایربادزها محسوب میشوند که در گذشته درون جعبه تلفنهای هوشمند قرار داده میشدند اما امروزه، این کمپانیها اقدام به حذف هندزفری و در برخی موارد آداپتور شارژ نمودهاند تا هزینههای خود را کاهش دهند. افزایش روزافزون استفاده از ایربادز Wireless و ایربادز True wireless سبب شد تا تمایل به خرید هندزفری سیمی، روزبهروز کاهش یابد اما باید گفت کیفیت صدای این محصولات، به دلیل برقراری ارتباطی سیمی، در مقایسه با دو مدل دیگر به مراتب بیشتر است. از دیگر مزایای این محصولات میتوان به قیمت بسیار پایین آنها اشاره نمود. علاوه بر این، میزان تاخیر صدا در این محصولات نیز تقریبا برابر صفر است. در مجموع، این 3 مزیت سبب شده تا این محصولات هنوز در بازار وجود داشته باشند. با این حال، بهتر است از نکات منفی آن غافل نشویم. بسیاری از گوشیهای جدید که به تازگی وارد بازار میشوند فاقد جک 3.5 میلیمتری هدفون هستند از این رو برای استفاده از هندزفری سیمی خود نیاز به مبدل خواهید داشت. نکته منفی دوم، وجود سیم و دستوپاگیر بودن این محصول در زمان انجام برخی از کارهاست. از آنجایی که این سیمها فاقد دوام لازم هستند، به سرعت دچار خرابی میشوند و استفاده از هندزفری سیمی را عملا غیر ممکن میسازد. در کل باید گفت اگر بودجه محدودی برای خرید هندزفری دارید بهتر است از یک هندزفری سیمی استفاده کنید در غیر اینصورت، استفاده از آن را توصیه نمیکنیم.
مشاهده و خرید انواع هدفون و هندزفری
راهنمای خرید هندزفری و نکات مهم
تا به این قسمت از مقاله با انواع هندزفری، کاربرد و نحوه اتصال آنها آشنا شدید. حال که مدل مورد نظر خود را انتخاب کردید وقت آن رسیده که محصول مناسب خود را خریداری نماید. از آنجایی که خرید هندزفری سیمی دیگر چندان در میان کاربران رواج ندارد از این رو ما تنها نکات مربوط به خرید هندزفری بی سیم را مورد بررسی قرار میدهیم. رعایت موارد موجود در این بخش میتواند به شما کمک کند تا بهترین محصول را مطابق با نیاز خود انتخاب کنید.
قطر درایور
حتما در هنگام مطالعه مشخصات فنی یک هندزفری بی سیم با عبارت درایور و یا قطر درایور روبهرو شدهاید اما این مشخصه به چه معناست؟ درایور یکی از بخشهای مهم هندزفری به شمار میرود که وظیفه دارد سیگنالهای الکتریکی را به فشار صوتی تبدیل کند، به بیان سادهتر میتوان گفت درایور در یک هندزفری سبب ایجاد صدا میشود و شامل بخشهایی از جمله سیم، آهنربا و دیافراگم است. همکاری این اجزا با یکدیگر سبب ارتعاش دیافراگم و در نهایت ایجاد امواج صوتی میشود و در نهایت این صدای ایجاد شده به گوش شما خواهد رسید. قطر درایور یک هندزفری، با واحد mm (میلیمتر) اندازهگیری میشود. در هندزفریهای سیمی، یکی از گوشیها برای فرکانسهای بالا و متوسط و دیگری برای Bass مورد استفاده قرار میگیرند.
سطح فشار صدا یا SPL
یکی دیگر از نکاتی که باید در هنگام خرید هندزفری بی سیم به آن توجه داشته باشید میزان سطح فشار صدا (SPL) است. این عدد در واقع نشاندهنده قدرت صدای ارائه شده توسط هندزفری است و با واحد دسیبل اندازهگیری میشود.
امپدانس
امپدانس که با واحد اهم اندازهگیری میشود، نشاندهنده میزان مقاومت هندزفری است. به بیان سادهتر، هرچه امپدانس بالاتر باشد، مقاومت نیز بیشتر است. عموما هندزفریهای که به طور اختصاصی برای استفاده با گوشی هوشمند طراحی شدهاند، دارای امپدانسی در حدود 32 اهم هستند و مصرف انرژی و ولتاژ در آنها به مراتب کمتر است اما جریان الکتریکی بیشتری مصرف میکنند و به کمک آن، صدا را ایجاد میکنند. توجه داشته باشید هرچه میزان امپدانس یک هندزفری کمتر باشد، احتمال پخش صدا با خش خش در آنها بیشتر است.
پاسخ فرکانسی
همانطور که از نام این مشخصه متوجه میشویم، محدوده فرکانسی است که توسط هندزفری قابل ایجاد شدن است و با واحد هرتز اندازهگیری میشود. عموما هندزفریهای بی سیم موجود دارد بازار دارای پاسخ فرکانسی 20 تا 20000 هرتز هستند که اطلاع از آنها میتواند تا حدودی به شما در انتخاب هندزفری مناسب کمک کند. برای مثال، اگر علاقمند به گوش دادن موسیقی هستید و وجود Bass زیاد برای شما از اهمیت زیادی برخوردار است باید هندزفری را خریداری کنید که فرکانس پایینتری داشته باشد.
قابلیت حذف نویز
قابلیت حذف نویز یکی از مواردی است که تقریبا همه کاربران به دنبال آن هستند. هندزفریهایی که از این قابلیت پشتیبانی میکنند مجهز به چیپ و میکروفنهای مخصوص هستند و عملکرد این هندزفری به این گونه است که ابتدا، تمامی صدای محیط را ضبط کرده و آن را توسط یک موج صوتی اما به شکل معکوس، مجددا به هندزفری باز میگرداند. در چنین حالتی، سر و صدای اضافی محیط به طور کامل از بین خواهد رفت. باید توجه داشت عملکرد این قابلیت میتواند با توجه به نوع هندزفری و برند تولید کننده، کاملا متفاوت باشد.
قابلیت جداسازی نویز
برخی از هندزفریها، به جای حذف نویز، آن را جداسازی یا در اصطلاح، ایزوله میکنند. عموما هندزفریهای بی سیمی که تمام گوش را پوشش میدهند مجهز به این قابلیت هستند و به دلیل طراحی و شکل ظاهری که دارند، صدا را به شکل فیزیکی مسدود میکنند.
مقاومت در برابر نفوذ آب
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، برخی از هندزفریهای موجود در بازار دارای مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت هستند. چنانچه ورزشکار هستید و قصد دارید از هندزفری خود در هنگام فعالیتهای ورزشی استفاده کنید، توصیه میکنیم به ضد آب بودن هندزفری در هنگام خرید توجه داشته باشید.
جمعبندی
در بازار لوازم جانبی گوشی موبایل، هندزفریهای بسیار متنوعی وجود دارد که انتخاب آنها به طور مستقیم به بودجه، استایل و البته کاربری که شما از آن توقع دارید باز میگردد. با این حال، با بررسی مواردی که در این مقاله به بیان آن پرداختیم باید گفت به دلیل پیشرفت تکنولوژی و البته حذف جک 3.5 میلیمتری از بسیاری از تلفنهای هوشمند جدید، توصیه ما انتخاب و خرید یک هندزفری بی سیم است. این محصولات در محدوده قیمتی بسیار مناسبی قرار دارند و قطعا میتوانید هندزفری مناسب خود را از میان طیف وسیع این محصولات انتخاب کنید. پیشنهاد میکنیم از محصولات ما در بخش هدفون، هدست و هندزفری دیدن کنید.
دیدگاه خود را بنویسید