گوشی‌های هوشمند امروزی، بی‌شک به یکی از اجزای جدانشدنی زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند. یکی از مهم‌ترین اجزای این محصولات، باتری آن‌هاست که برخی فاکتورها می‌توانند به طور مستقیم روی عمر آن تاثیر منفی داشته باشند. به همین جهت، شرکت‌های مختلف تولیدکننده گوشی‌های هوشمند، توجه ویژه‌ای به فناوری‌های شارژ و شارژر باتری نشان داده‌اند. بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته، شارژ و عمر باتری، یکی از 3 فاکتوری بوده که کاربران در هنگام انتخاب گوشی، به آن توجه می‌کنند. 

همانطور که می‌دانید، باتری‌های تلفن همراه، دارای عمر مفیدی هستند و باالطبع، عملکرد آن در دراز مدت با افت و کاهش روبه‌رو می‌شود. به طور میانگین، عمر باتری گوشی بین 2 تا 4 سال است که شرایط نگهداری و مراقبت از آن، می‌تواند به طور مستقیم سبب افزایش یا کاهش عمر این قطعه شود. در این مقاله که توسط پایاتلکام تولید شده است، 5 نکته برای شارژ صحیح باتری گوشی را به شما آموزش می‌دهیم که رعایت آن‌ها می‌تواند در افزایش عمر باتری گوشی شما، نقش مثبتی را ایفا کند. پیش از مطالعه ادامه این مقاله بهتر است بدانید که همواره شارژ گوشی خود را بین 30 تا 90 درصد نگه دارید تا به این شکل از فرسوده شدن باتری در طولانی‌مدت جلوگیری نمایید. 

عمر باتری گوشی خود را با رعایت این 5 نکته افزایش دهید

مواردی که در این بخش عنوان شده است، موارد بسیار مفیدی هستند که با رعایت آن‌ها می‌توانید عمر باتری گوشی خود را به میزان چشمگیری افزایش دهید. اگر صاحب گوشی آیفون هستید مطالعه افزایش عمر باتری آیفون با چند ترفند ساده را به شما توصیه می‌کنیم. 

گوشی خود را در طول روز شارژ کنید

شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از تولیدکنندگان باتری گوشی موبایل اعلام کرده‌اند که شارژ باتری از شب تا صبح نمی‌تواند بر روی عمر باتری تاثیر منفی داشته باشد چرا که گوشی‌های امروزی، هوشمند هستند و به محض شارژ شدن کامل، به طور خودکار جریان برق را قطع می‌کنند. آنچه که باید به آن توجه داشته باشید آن است که افزایش دمای گوشی، می‌تواند بر روی قطعات داخلی به ویژه باتری گوشی اثر مخرب داشته باشد. اگر گوشی خود را به همراه قاب شارژ، از شب تا صبح به شارژر متصل کنید، قطعا افزایش دمای گوشی می‌تواند منجر به اکسید شدن سلول باتری و کاهش عمر آن شود. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می‌کنیم گوشی خود را در طول روز شارژ کنید تا به محض رسیدن شارژ به بازه طلایی 30 تا 90 درصد، آن را از شارژ جدا کنید. 

منتظر باتری 100 درصد نمانید

بسیاری از تولیدکنندگان لوازم جانبی موبایل معتقد هستند که بهتر است با رسیدن شارژ گوشی به 80 درصد آن را از شارژر جدا کنید. به این شکل، از آسیب دیدن باتری گوشی جلوگیری می‌شود و عمر آن نیز افزایش می‌یابد. چنانچه به طور مرتب، گوشی خود را با رسیدن شارژ به زیر 30 درصد شارژ کنید و پس از رسیدن به شارژ 80 آن را از شارژر جدا کنید می‎‌توانید عمر مفید باتری گوشی خود را به میزان چشمگیری افزایش دهید.

5 نکته برای شارژ صحیح باتری گوشی

از گرم شدن گوشی هوشمند خود جلوگیری کنید

دمای بالا، یکی از عواملی است که می‌تواند تاثیر بسیار مخربی بر روی باتری و قطعات داخلی گوشی هوشمند شما داشته باشد بنابراین توصیه می‌کنیم از استفاده از قاب گوشی با جنس چرم که منجر به گرم شدن بیش از حد گوشی می‌شود اجتناب کنید. اتصال گوشی به شارژر، دمای گوشی را تا حدودی بالا می‌برد و قرارگیری در یک قاب محافظ، می‌تواند این دما را تا حد بیشتری افزایش دهد. به همین جهت توصیه می‌کنیم پیش از اتصال گوشی به شارژر، قاب را از آن جدا کنید. 

گوشی هوشمند خود را هنگام شارژ خاموش کنید

شاید برای شما جالب باشد که بدانید خاموش کردن گوشی در هنگام شارژ، می‌تواند به شکل موثری بر روی عمر باتری گوشی تاثیر داشته باشد. توصیه می‌شود اگر برایتان مقدور است گوشی را برای 1 تا 2 ساعت خاموش کنید اما اگر نمی‌توانید این کار را انجام دهید، بهتر است در این مدت از کار و بازی با گوشی خودداری کنید. 

از شارژرها و کابل‌ شارژ متفرقه استفاده نکنید

اکیدا توصیه می‌کنیم به منظور حفظ سلامت باتری گوشی خود از شارژر و کابل شارژ اصلی استفاده کنید. استفاده از شارژر و کابل شارژ متفرقه و غیر اصلی می‌تواند اثرات مخربی بر روی باتری گوشی داشته باشند و عمر آن را به میزان چشمگیری کاهش دهند. 


رعایت مواردی که در این بخش عنوان شد، می‌تواند در طولانی‌مدت و به شکل چشمگیری، عمر و دوام باتری گوشی هوشمند شما را افزایش دهند. باید در نظر داشته باشید گوشی‌های امروزی به دلیل استفاده از فناوری‌های جدید و سخت‌افزارهای قدرتمند، به شارژ بیشتری نیاز دارند بنابراین رعایت این موارد می‌تواند به شما کمک کند تا عمر باتری خود را افزایش دهید. اگر صاحب یک گوشی اندرویدی هستید، مطالعه افزایش عمر باتری گوشی اندروید با 9 ترفند ساده را به شما توصیه می‌کنیم. در ادامه این مطلب، برخی فاکتورهایی که به طور مستقیم بر میزان مصرف شارژ باتری گوشی هوشمند تاثیر دارند را به شما معرفی می‎‌کنیم.

عوامل افزایش مصرف باتری گوشی در گوشی‌های هوشمند جدید

همانطور که اشاره کردیم، کاربران در هنگام خرید گوشی‌های هوشمند، به میزان ظرفیت باتری و شارژدهی آن توجه ویژه‌ای دارند با این حال باید گفت، گوشی‌های هوشمند جدید بازار، به دلیل مجهز بودن به سخت‌افزار قدرتمند، مصرف باتری بیشتری دارند. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت. 

بهره‌گیری از سخت‌افزار قدرتمند

همانطور که می‌دانید، گوشی‌های هوشمند جدید، مجهز به سخت‌افزار بسیار قدرتمندی هستند که نیازمند باتری با توان بالاست. پردازنده، صفحه نمایش، دوربین و... همگی بخش‌هایی هستند که برای ارائه عملکرد بهتر نیاز است تا توان مورد نیاز آن‌ها به درستی تامین شود. هرچه این قطعات از فناوری‌های جدیدتری استفاده کرده باشند و در اصطلاح قدرت بیشتری داشته باشند، باالطبع به انرژی بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل است که گوشی‌های رده‌بالا و پرچم‌دار با باتری‌های با ظرفیت بیشتری وارد بازار می‌شوند. 

رِفرِش رِیت و نور صفحه نمایش

یکی دیگر از مواردی که به طور مستقیم بر روی مصرف باتری گوشی تاثیر دارد، رِفرِش رِیت یا نرخ نوسازی بالای صفحه نمایش است. عموما گوشی‎‌های هوشمند جدید، با نرخ نوسازی 120 هرتزی به بازار عرضه می‌شوند اما به شما امکان می‌دهند تا به منظور مدیریت مصرف باتری، آن را بر روی 60 هرتز نیز قرار دهید. همچنین در نظر داشته باشید هرچه نور صفحه نمایش گوشی را در سطح بالاتری قرار دهید، به طور مستقیم مصرف باتری گوشی شما افزایش می‌یابد. بنابراین به منظور مدیریت مصرف شارژ، بهتر است نور صفحه نمایش را در سطح متعادلی قرار دهید. 

سیستم عامل و نرم‌افزار

از دیگر مواردی که به شدت بر روی مصرف باتری گوشی‌های هوشمند تاثیر دارد، سیستم عامل و نرم‌افزار دستگاه است. گوشی‌های با سیستم عامل iOS در مقایسه با گوشی‌های اندرویدی، به مراتب مصرف باتری پایین‌تری دارند. استفاده از برخی از اپلیکیشن‌ها نیز می‌توانند بر روی مصرف باتری گوشی تاثیر منفی داشته باشد. برای مثال، نصب و اجرای یک برنامه در بکگراند، می‌تواند بدون آنکه شما اطلاع داشته باشید، از باتری گوشی استفاده کنند و به این شکل، مصرف باتری را افزایش دهند. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از این امر، این اپلیکیشن‌های پر مصرف را پیدا کرده و از گوشی خود پاک کنید. 

شبکه 5G

همانطور که می‌دانید، گوشی‌های هوشمند که به تازگی روانه بازار می‌شوند از فناوری 5G پشتیبانی می‌کنند. آنچه باید به آن توجه داشته باشید آن است که این محصولات در مقایسه با گوشی‌های 4G نیاز به مصرف باتری بیشتری دارند و طبیعتا با باتری‌های بزرگ‌تری تولید شده‌اند. 

اتصال با Mobile Data

بسیاری از ما، از اینترنت موبایل گوشی خود استفاده می‌کنیم و با این کار به طور مستقیم مصرف باتری گوشی را افزایش می‌دهیم. به همین جهت توصیه می‌شود در مکان‌هایی که به اتصال وای فای دسترسی دارید، دیتای تلفن همراه خود را خاموش کنید و به این شکل میزان مصرف باتری و بسته اینترنت خود را کاهش دهید.

جمع‌بندی

در این مقاله شما را با راه‌های صحیح شارژ باتری گوشی و عوامل موثر بر مصرف میزان مصرف باتری آشنا ساختیم. شاید این نکات در نگاه اول کمی ساده به نظر برسند اما رعایت آن‌ها می‌تواند به طور مستقیم می‌تواند بر عمر مفید باتری گوشی هوشمند شما تاثیر داشته باشد.


سوالات متداول باتری گوشی

چند نوع باتری گوشی وجود دارد؟ دو نوع رایج باتری گوشی که در حال حاضر بر روی این دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند، باتری لیتیوم یون و باتری لیتیوم پلیمر هستند. 

عمر باتری گوشی چند سال است؟ عموما باتری‌های تلفن همراه دارای عمر مفید بین 3 تا 4 سال هستند یا به عبارت دیگر 300-500 بار شارژ تلفن همراه. 

آیا امکان تعویض باتری گوشی وجود دارد؟ جدیدترین گوشی‌های هوشمند بازار با باتری‌های غیر قابل تعویض به بازار عرضه شده‌اند بنابراین امکان تعویض باتری در آن‌ها وجود ندارد.